Elveţia a anulat restricţiile pe piaţa muncii pentru 25 de state UE, menţine limitele pentru România

Elveţia a anunţat, miercuri, anularea restricţiilor pe piaţa muncii impuse etapizat, în 2012 şi 2013, cetăţenilor din 25 de state membre ale Uniunii Europene, dar dispoziţiile rămân valabile pentru cetăţenii din România, Bulgaria şi Croaţia.

430 afișări
Imaginea articolului Elveţia a anulat restricţiile pe piaţa muncii pentru 25 de state UE, menţine limitele pentru România

Elveţia a anulat restricţiile pe piaţa muncii pentru 25 de state UE, menţine limitele pentru România (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Clauza de salvgardare activată pentru cetăţenii din 25 de state membre ale Uniunii Europene nu se va mai aplica", informează un comunicat oficial al Guvernului de la Berna, citat de AFP.

"Acordul privind libera circulaţie a persoanelor existent între Elveţia şi Uniunea Europeană nu prevede posibilitatea prelungirii restricţiilor", precizează Berna.

Drept consecinţă, cetăţenii celor 25 de state UE vizate beneficiază din nou de libertatea deplină de a se angaja în Elveţia.

În privinţa României şi Bulgariei, care au aderat mai târziu la UE, dispoziţiile tranzitorii care prevăd restricţii pe piaţa muncii elveţiană se vor aplica în continuare. Până în mai, Guvernul de la Berna va stabili cât timp vor fi menţinute restricţiile pentru români şi bulgari. Dispoziţiile care prevăd cote rămân în vigoare şi pentru Croaţia, care a devenit membră UE în 2013.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici