Erdogan anunţă măsuri de izolare la domiciliu în 31 de oraşe

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat luni că joi se va impune măsuri de izolare la domiciliu timp de patru zile în 31 de oraşe, ca parte a eforturilor de a stopa răspândirea coronavirusului, potrivit Reuters.

1484 afișări
Imaginea articolului Erdogan anunţă măsuri de izolare la domiciliu în 31 de oraşe

Erdogan anunţă măsuri de izolare la domiciliu timp de patru zile începând de joi

Turcia a impus astfel de măsuri în ultimele două weekenduri. 

Erdogan a declarat că restricţia va fi mai lungă de această dată din cauza unei sărbători naţionale care are loc joi, adăugând că măsurile de izolare din weekenduri ar putea continua "ceva timp”.

În weekendul trecut, numărul de cazuri confirmate în Turcia a depăşit orice ţară în afara Europei şi a Statelor Unite. Totalul de cazuri a crescut luni la 90.980.

Ministrul Sănătăţii, Fahrettin Koca, a declarat că 123 de persoane au murit în ultimele 24 de ore, ceea ce a adus numărul deceselor la 2.140.

Koca a spus că rata creşterii cazurilor confirmate în ţară a încetinit, în ciuda creşterii numărului de teste din ultimele săptămâni. El a spus că va fi atins un maxim în numărul de cazuri în zilele următoare.

Erdogan a declarat că Turcia şi-a propus să ducă epidemia la un nivel care să permită o normalizare a vieţii după sărbătoarea religioasă Eid al-Fitr de la sfârşitul lunii mai, adăugând că ar putea fi făcuţi paşi înainte.

De asemenea, până în prezent 13.430 de persoane s-au vindecat, a spus ministrul, adăugând că de la începutul epidemiei au fost efectuate aproape 674.000 de teste.

 

 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici