Eroii care au intervenit pentru capturarea atacatorului din Londra, lăudaţi în Marea Britanie. Înregistrare cu suspectul, fugărit cu un extinctor pe Podul Londrei. VIDEO

Atentatul din Londra. Mai mulţi trecători din Londra au fost numiţi eroi după ce l-au imobilizat pe bărbatul care a atacat vineri mai multe persoane în centrul capitalei britanice, relatează BBC.

8181 afișări
Imaginea articolului Eroii care au intervenit pentru capturarea atacatorului din Londra, lăudaţi în Marea Britanie. Înregistrare cu suspectul, fugărit cu un extinctor pe Podul Londrei. VIDEO

Sursă foto: Captură Daily Mail

Doi oameni au murit înjunghiaţi în atacul care a durat 5 minute, şi care, cel mai probabil, este de natură teroristă, potrivit autorităţilor londoneze.

Mai multe înregistrări video publicate pe reţelele de socializare arată cum atacatorul a fost confruntat şi ţinut la pământ de mai mulţi trecători înainte ca poliţia să intervină şi să-l împuşte mortal.

Un bărbat care a intervenit pentru blocarea suspectului a relatat presei că martorii la atac au încercat să-i ia acestuia cuţitul din mână.

Britanicii şi-au exprimat admiraţia pentru cei care au intervenit numindu-i ”adevăraţi eroi”, relatează BBC.

”Un bărbat a fugit printre maşini şi l-a acostat pe atacator împreună cu alte persoane. Noi am fugit, dar se pare că el l-a dezarmat. Un curaj uimitor”, a relatat un martor pe Twitter. Un altul i-a răspuns că merită admiraţie şi un alt bărbat care l-a imobilizat pe atacator.

Un ghid turistic, Stevie Hurst, s-a aflat în grupul de persoane care l-a oprit pe atacator şi a povestit pentru BBC cum a văzut suspectul pus la pământ, apoi l-a lovit în cap.

Cressida Dick, comisar al serviciului de poliţie metropolitană din Londra, le-a mulţumit trecătorilor care au intervenit pentru a-l prinde pe suspect, spunând că au demonstrat un curaj extraordinar. La fel, primarul Londrei, Sadiq Khan şi premierul Boris Johnson le-au mulţumit ”eroilor”.

Daily Mail a publicat o înregistrare în care atacatorul este fugărit pe Podul Londrei de câţiva martori cu un extinctor şi un colţ de narval (specie de balenă) pe care l-ar fi luat din clădirea Fishmongers' Hall, de pe London Bridge, unde a fost declanşat atacul. 


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici