Atacul din Londra, soldat cu doi morţi. Cine este autorul atentatului: a fost eliberat condiţionat din închisoare în 2018 şi purta o brăţară electronică de supraveghere

Atentat în Londra. Poliţia metropolitană a dezvăluit că autorul atentatului de la Londra, împuşcat mortal de forţele de ordine, este Usman Khan, care a fost închis în 2012 pentru fapte ce constituie infracţiuni cu caracter terorist, fiind eliberat condiţionat în decembrie 2018, informează The Guardian.

12532 afișări
Imaginea articolului Atacul din Londra, soldat cu doi morţi. Cine este autorul atentatului: a fost eliberat condiţionat din închisoare în 2018 şi purta o brăţară electronică de supraveghere

Atacul din Marea Britanie, soldat cu 2 morţi. Cine este autorul atentatului de la Londra. A fost eliberat condiţionat din închisoare în 2018

Atentat în Londra. Autorităţile britanice au informat că incidentul întâmplat la Londra, în urma căruia cel puţin două persoane au murit, a fost catalogat drept un atac terorist, relatează Reuters.

Autorul atentatului de la Londra purta o brăţară electronică de supraveghere în momentul comiterii atacului, fiind un fost deţinut ce fusese în trecut închis pentru fapte de terorism, au informat surse citate de publicaţia The Times.

"Este o greşeală să permitem criminalilor violenţi să iasă mai devreme din închisoare şi este foarte important să ne dezvoltăm obiceiul ăsta de a da sentinţe potrivite pentru criminali, în special pentru terorişti", a declarat premierul britanic Boris Johnson.

Jeremy Corbyn, liderul opoziţiei britanice, a declarat de asemenea că este şocat din cauza incidentului.

Comisarul Neil Basu de la Poliţia Metropolitană a anunţat, printr-un comunicat emis în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, că anchetatorii au efectuat percheziţii la reşedinţa lui Khan din zona Staffordshire.

"Suntem în poziţia de a confirma identitatea suspectului ca Usman Khan, în vârstă de 28 de ani, care locuia în zona Staffordshire (...) Această persoană era cunoscută autorităţilor, fiind condamnată în 2012 pentru infracţiuni cu caracter terorist. El a fost eliberat condiţionat din închisoare în decembrie 2018, şi în mod clar, o direcţie crucială a anchetei priveşte stabilirea modului în care el a ajuns să comită acest atac", a explicat oficialul britanic.

Două persoane - un bărbat şi o femeie - au fost ucise de atacator, care la rândul lui a fost împuşcat mortal de poliţişti. Premierul în funcţie al Marii Britanii, Boris Johnson, a declarat vineri seară că atacul din centrul Londrei este, cel mai probabil, de natură teroristă.

Suspectul era cunoscut poliţiei şi agenţiei britanice pentru securitate internă (MI5), au confirmat surse citate de The Guardian

Poliţia a transmis că informaţiile disponibile în acest moment sugerează că bărbatul a acţionat de unul singur.

Cressida Dick, comisar al serviciului de poliţie metropolitană din Londra, a declarat că atentatul, soldat cu trei morţi, inclusiv atacatorul, a durat cinci minute.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici