Atac terorist în Londra. Un individ, împuşcat mortal de poliţie după ce a rănit cinci persoane cu un cuţit / Boris Johnson: Atacul este probabil de natură teroristă / Doi răniţi au murit | GALERIE FOTO şi VIDEO

Agenţi de poliţie au împuşcat vineri după-amiază, un individ în centrul Londrei după ce a comis un atac cu un cuţit. Cel puţin cinci persoane au fost rănite au declarat surse din cadrul Poliţiei citate de postul Sky News. Două dintre victime ar fi murit la spital, potrivit unor surse. Atacul este, cel mai probabil, de natură teroristă, a declarat premierul în funcţie al Marii Britanii, Boris Johnson.

10926 afișări
Imaginea articolului Atac terorist în Londra. Un individ, împuşcat mortal de poliţie după ce a rănit cinci persoane cu un cuţit / Boris Johnson: Atacul este probabil de natură teroristă / Doi răniţi au murit | GALERIE FOTO şi VIDEO

Podul Londrei, evacuat. Individ suspect, împuşcat de poliţie după ce a comis un atac cu un cuţit

UPDATE 08.00  Eroii care au intervenit pentru capturarea atacatorului din Londra, lăudaţi în Marea Britanie

Mai mulţi trecători din Londra au fost numiţi eroi după ce l-au imobilizat pe bărbatul care a atacat vineri mai multe persoane în centrul capitalei britanice, relatează BBC.Daily Mail a publicat o înregistrare în care atacatorul este fugărit pe Podul Londrei de câţiva martori cu un extinctor şi un colţ de narval (specie de balenă) pe care l-ar fi luat din clădirea Fishmongers' Hall, de pe London Bridge, unde a fost declanşat atacul.

Citeşte continuarea...

UPDATE 03.15 Poliţia a dezvăluit identitatea autorului atacului din Londra: Un deţinut, condamnat pentru terorism, eliberat condiţionat în decembrie 2018

Poliţia metropolitană a dezvăluit că autorul atentatului de la Londra, împuşcat mortal de forţele de ordine, este Usman Khan, care a fost închis în 2012 pentru fapte ce constituie infracţiuni cu caracter terorist, fiind eliberat condiţionat în decembrie 2018, informează The Guardian.

Comisarul Neil Basu de la Poliţia Metropolitană a anunţat, printr-un comunicat emis în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, că anchetatorii efectuează percheziţii la reşedinţa lui Khan din zona Staffordshire.

"Suntem în poziţia de a confirma identitatea suspectului ca Usman Khan, în vârstă de 28 de ani, care locuia în zona Staffordshire (...)
Această persoană era cunoscută autorităţilor, fiind condamnată în 2012 pentru infracţiuni cu caracter terorist. El a fost eliberat condiţionat din închisoare în decembrie 2018, şi în mod clar, o direcţie crucială a anchetei priveşte stabilirea modului în care el a ajuns să comită acest atac", a explicat oficialul britanic.

Două persoane - un bărbat şi o femeie - au fost ucise de atacator, care la rândul lui a fost împuşcat mortal de poliţişti.

 
UPDATE 02.33 Autorul atacului din Londra era un fost deţinut ce fusese în trecut închis pentru fapte de terorism
 
Autorul atentatului de la Londra purta o brăţară electronică în momentul comiterii atacului, fiind un fost deţinut ce fusese în trecut închis pentru fapte de terorism, informează publicaţia The Guardian, citând surse din cadrul autorităţilor.
 
Bărbatul, care a fost împuşcat mortal de forţele de ordine, era cunoscut poliţiei şi agenţiei britanice pentru securitate internă (MI5), au confirmat sursele.

Poliţia a transmis că informaţiile disponibile în acest moment sugerează că bărbatul a acţionat de unul singur.

Cressida Dick, comisar al serviciului de poliţie metropolitană din Londra, a declarat că atentatul, soldat cu trei morţi, inclusiv atacatorul, a durat cinci minute.

Oficialul a refuzat să spună dacă suspectul era cunoscut autorităţilor.

Două persoane care fuseseră rănite prin înjunghiere în atacul produs în centrul Londrei au murit vineri seară.

UPDATE 21.33 Boris Johnson suspendă campania electorală, după atac

Premierul britanic în exerciţiu, Boris Johnson, liderul Partidului Conservator, a decis suspendarea timp de două zile a campaniei electorale, în urma atacului terorist comis în centrul Londrei, informează BBC News.

Citeşte continuarea... 

UPDATE 20.46 Surse: Două persoane rănite în atacul comis în centrul Londrei au murit

Două persoane care fuseseră rănite prin înjunghiere în atacul produs în centrul Londrei au murit vineri seară, anunţă surse medicale citate de cotidianul The Guardian.

Două dintre persoanele rănite au decedat la spital, au declarat surse din cadrul serviciilor medicale de urgenţă.

UPDATE 20.28 Boris Johnson: Atacul este probabil de natură teroristă

Atacul din centrul Londrei este, cel mai probabil, de natură teroristă, a declarat vineri seară premierul în funcţie al Marii Britanii, Boris Johnson, citat de cotidianul The Guardian.

Chiar dacă investigaţia este în curs, poliţia poate confirma că acesta a fost un incident terorist. Din ceea ce ştim, incidentul s-a încheiat", a declarat Boris Johnson.

"Gândurile mele sunt în primul rând la serviciile de intervenţie şi la curajul agenţilor de poliţie. Este foarte trist să aflăm că unele persoane au fost rănite în incident, suntem alături de aceste persoane şi de familiile lor", a adăugat premierul britanic.

"Poliţia Metropolitană continuă investigaţiile, vă pot asigura că orice persoană implicată în această infracţiune, în acest atac, va fi căutată şi va fi adusă în faţa justiţiei", a subliniat Boris Johnson.

UPDATE 20.15 O persoană rănită în atacul comis în centrul Londrei a murit

O persoană care fuseseră rănită prin înjunghiere în atacul produs în centrul Londrei a murit vineri seară, anunţă surse medicale citate de cotidianul The Guardian.

Una dintre persoanele rănite a decedat la spital, au declarat surse din cadrul serviciilor medicale de urgenţă.

Toate persoanele rănite au fost transportate la Spitalul Regal londonez Whitechapel.

UPDATE Poliţie: Presupusul autor al atacului din Londra a fost împuşcat mortal

Poliţia metropolitană londoneză a confirmat, vineri seară, că autorul atacului din Londra a fost împuşcat mortal de agenţii serviciilor de securitate.

„Pot confirma că în jurul orei 14.00 (16.00, ora României), poliţia a fost solicitată la un incident în care au fost înjunghiate mai multe persoane”, a declarat comisarul Neil Basu.

„Un suspect a fost împuşcat de agenţii de intervenţie şi a murit pe loc”, a precizat Neil Basu.

Ştirea iniţială:

Atacul a avut loc pe Podul Londrei din centrul capitalei britanice. Conform agenţiei Reuters, suspectul a fost împuşcat după ce a a atacat persoane cu un cuţit.

Cel puţin cinci persoane au fost rănite. Serviciile de urgenţă au anunţat că este vorba de "un incident major". Perimetrul situat în jurul Podului Londrei a fost izolat de agenţii forţelor de ordine, potrivit Sky News. Suspectul a fost împuşcat de poliţie, confirmă şi The Guardian, citând surse.

Printre cele 5 persoane rănite unele se află în stare gravă. Sky News relatează că un rănit a murit, dar informaţia nu a fost confirmată oficial de poliţie. Departamentul Antiterorism al Scotland Yard a preluat investigaţia în cazul atacului produs vineri în centrul Londrei, informează cotidianul The Guardian.

Anchetatorii încearcă să afle motivul atacului. În investigaţie sunt implicaţi agenţi ai Departamentului Antiterorism al Poliţiei metropolitane londoneze (Scotland Yard).

"În acest moment, circumstanţele referitioare la acest incident sunt neclare. Totuşi, ca măsură de precauţie, în prezent răspundem la acest incident considerându-l asociat terorismului", a transmis Scotland Yard.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici