EVADARE ca în filme, într-o închisoare din Franţa: Un român şi doi moldoveni au reuşit să fugă după ce au tăiat barele de la celulă - FOTO

Un deţinut de origine română şi doi deţinuţi din Republica Moldova au evadat în noaptea de marţi spre miercuri din închisoarea oraşului francez Amiens, anunţă miercuri postul de radio France Bleu Picardie, relatează postul BFMTV în pagina online.

2180 afișări
Imaginea articolului EVADARE ca în filme, într-o închisoare din Franţa: Un român şi doi moldoveni au reuşit să fugă după ce au tăiat barele de la celulă - FOTO

EVADARE ca în filme, în Franţa: Un român şi doi moldoveni au reuşit să fugă după ce au tăiat barele de la fereastra celulei, iar apoi au coborât cu frânghii pe faţada închisorii

Cei trei au tăiat barele de la fereastra celulei, iar apoi au coborât pe faţada închisorii cu ajutorul unor frânghii.

Supravghetorii şi-au dat seama de dispariţia lor "la puţin timp" după evadare, a declarat procurorul din Amiens, Bernard Farret.

Potrivit unor surse citate de BFMTV, care au confirmat informaţiile France Bleu, între cei trei evadaţi se află un condamnat pentru furt calificat care nu poate fi eliberat înainte de 2018, unul în detenţie provizorie pentru escrocherie, iar al treilea făcea obiectul unei cereri de extrădare (arestat în Franţa, el face obiectul unei urmăriri în ţara de origine) pentru viol.

"Nu ştim cu ce material au reuşit să taie barele, însă au fost în mod evident ajutaţi de cineva din exterior, întrucât am găsit frânghii" în celulă, pentru "o evadare 'în stilul clasic", a declarat pentru BFMTV Jean-Pierre Forget din cadrul sindicatului Ufap-Unsa.

"Într-un loc care nu are turnuri de supraveghere, ne punem problema încarcerării a trei persoane împreună, mai ales în contextul în care unul dintre ei era etichetat ca periculos de către serviciile închisorii", a spus el.

Poliţişti şi jandarmi îi căutau pe fugari, iar poliţia judiciară a deschis o anchetă pentru evadare.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici