Experţi sud-coreeni: Racheta lansată de Coreea de Nord echivalează cu un test balistic

Racheta lansată de Coreea de Nord echivalează cu un test balistic al unui proiectil care poate transporta o încărcătură de 500 de kilograme pe o distanţă de 10.000 de kilometri, afirmă specialişti ai armatei sud-coreene.

410 afișări
Imaginea articolului Experţi sud-coreeni: Racheta lansată de Coreea de Nord echivalează cu un test balistic

Experţi sud-coreeni: Racheta lansată de Coreea de Nord echivalează cu un test balistic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Regimul de la Phenian a lansat pe 12 decembrie o rachetă de tip Unha-3, afirmând că misiunea consta în plasarea unui satelit pe orbită.

"Pe baza analizelor noastre şi simulărilor, racheta poate zbura peste 10.000 de kilometri, cu o încărcătură cuprinsă între 500 şi 600 de kilograme", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Coreea de Sud.

Rezervorul a fost fixat la primul etaj al rachetei.

În lipsa resturilor etajelor doi şi trei, specialiştii sud-coreeni nu pot stabili dacă racheta putea reintra în atmosfera terestră, un element-cheie al tehnologiei rachetelor balistice intercontinentale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici