EXPLOZIILE DIN BOSTON: Ce planuri aveau fraţii Ţarnaev pentru zilele de după atentat

Cei doi suspecţi în dublul atentat din Boston pare că intenţionau să se ducă la New York să "petreacă", atunci când au fost urmăriţi, săptămâna trecută, a declarat miercuri şeful poliţiei din New York, Ray Kelly.

4347 afișări
Imaginea articolului EXPLOZIILE DIN BOSTON: Ce planuri aveau fraţii Ţarnaev pentru zilele de după atentat

EXPLOZIILE DIN BOSTON: Ce planuri aveau fraţii Ţarnaev pentru zilele de după atentat

"Informaţia pe care noi am primit-o era despre o petrecere" la New York, a declarat Kelly pentru presă, evocând ceea ce Djohar Ţarnaev le-ar fi spus anchetatorilor.

Fraţii Ţarnaev au vorbit, de asemenea, despre "Manhattan" în autoturismul pe care l-au furat joia trecută, sub ameninţarea unei arme. Proprietarul maşinii a reuşit să fugă când fraţii s-au oprit la o benzinărie şi le-a povestit anchetatorilor ce a auzit.

Tamerlan şi Djohar Ţarnaev "vorbeau în rusă sau cecenă, o limbă pe care şoferul nu o înţelegea. Însă crede că a auzit cuvântul «Manhattan» în conversaţia lor. Potrivit puţinelor informaţii pe care le avem, se poate să fi vorbit despre a veni la New York să petreacă", a spus Kelly.

Potrivit The Boston Globe, proprietarul autoturismului a povestit poliţiei că cel mai mare dintre fraţi l-a ameninţat cu arma spunându-i "tocmai am omorât un poliţist. Am aruncat în aer maratonul şi acum plecăm spre New York. Aşa că nu te pune cu noi".

Cei doi fraţi au fost prinşi în apropiere de Boston, la scurt timp după ce au furat maşina. Tamerlan Ţarnaev, în vârstă de 26 de ani, a fost ucis într-un schimb de focuri cu poliţia, Djohar Ţarnaev, în vârstă de 19 ani, a fost grav rănit.

El a fost arestat vineri seară, după ce a fost găsit ascunzându-se într-o barcă, şi spitalizat. Starea sa de sănătate era considerată "satisfăcătoare" miercuri, potrivit FBI, care citează Centrul medical Beth Israel Deaconess, unde se află.

Acuzat de utilizare de arme cu potenţial de distrugere major, acesta riscă pedeapsa cu moartea.

Atentatul comis la maratonul din Boston, la 15 aprilie, s-a soldat cu trei morţi şi 264 de răniţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici