FBI în alertă: Biroul monitorizează capacităţile de spionaj informatic ale Chinei, Rusiei şi Iranului

Biroul Federal de Investigaţii din SUA (FBI) monitorizează cu atenţie capacităţile de spionaj informatic ale unor state precum China, Rusia sau Iran, anunţă directorul instituţiei, Robert Mueller.

605 afișări
Imaginea articolului FBI în alertă: Biroul monitorizează capacităţile de spionaj informatic ale Chinei, Rusiei şi Iranului

FBI (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat de preşedintele Comisiei de Informaţii din Camera Reprezentanţilor care sunt principalele ameninţări în materie de spionaj, Mueller a răspuns: "Cred că am vorbit despre acest lucru şi în timpul altor audieri, dar există state precum Rusia, China şi altele, poate şi Iranul, care au capacităţi pe care le urmărim cu atenţie".

Mueller a precizat că, în ultimii cinci ani, au existat "zeci de cazuri, de anchete, de procese ale unor persoane care au legături cu China şi care s-au ocupat cu spionajul economic sau transmiterea de informaţii".

De altfel, directorul FBI a dat asigurări că riscul atacurilor cibernetice este una dintre "ameninţările cele mai semnificative şi mai complexe pentru Statele Unite", figurând printre priorităţile FBI în anii care urmează.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici