Fermierii portughezi au blocat cu tractoare autostrăzile spre Spania

  • Fermierii portughezi au folosit tractoare pentru a bloca, joi, drumuri care leagă Portugalia de Spania.
  • Mişcarea se alătură protestelor din alte ţări europene faţă de o serie de nemulţumiri, de la importuri mai ieftine până la ajutoare de stat insuficiente şi birocraţie.
485 afișări
Imaginea articolului Fermierii portughezi au blocat cu tractoare autostrăzile spre Spania

Fermierii portughezi au blocat cu tractoare autostrăzile spre Spania

Guvernul de la Lisabona a anunţat miercuri un ajutor de urgenţă în valoare de 500 de milioane de euro pentru agricultori, pentru a încerca să evite proteste în masă care au provocat perturbări semnificative în Franţa şi la Bruxelles, notează Reuters. 

Cu toate acestea, joi, sute de fermieri cu tractoare şi alte vehicule s-au îndreptat spre punctele principale de trecere a frontierei spre Spania.

Două autostrăzi au fost blocate pe ambele sensuri în Vilar Formoso, în nord, şi Caia, în sud, iar o alta în regiunea Alentejo.

Un purtător de cuvânt al poliţiei portugheze a declarat că protestele au fost paşnice şi nu a fost nevoie de utilizarea forţei, în ciuda blocajelor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici