Fermierii protestatari au provocat mai multe incendii în faţa Parlamentului European de la Bruxelles

  • Mai multe incendii au izbucnit în faţa sediului Parlamentului European de la Bruxelles.
  • Incendiile au fost provocate de fermierii protestatari.
  • Capitala Belgiei este aproape blocată de sute de tractoare.
316 afișări
Imaginea articolului Fermierii protestatari au provocat mai multe incendii în faţa Parlamentului European de la Bruxelles

Sursă foto: Hepta/Mediafax Foto

Protestul are loc joi în timp ce în interiorul clădirii se desfăşoară o şedinţă a Consiliului European la care participă toţi liderii ţărilor UE.

Pompierii şi poliţiştii au intervenit pentru a dărâma baricadele şi a stinge flăcările. Protestatarii au aruncat cu ouă în sediul Parlamentului şi au afişat mai multe bannere.

În paralel, aproximativ 1.000 de tractoare au blocat rute importante din Bruxelles, potrivit Sky News.

Fermierii sunt furioşi din cauza taxelor, a costurilor în creştere şi a importurilor ieftine din afara UE care le pun afacerile în pericol.

Proteste asemănătoare au loc şi în alte ţări, precum Franţa, Spania, Portugalia, Ţările de Jos, Germania, Polonia, Italia şi România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici