Fidel Castro îl critică pe Mahmoud Ahmadinejad pentru negarea Holocaustului

Liderul cubanez Fidel Castro l-a criticat pe preşedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, pentru negarea Holocaustului, cerând dezarmarea nucleară la nivel global şi recomandând Israelului să renunţe la presupusul arsenal atomic, informează CBS.

27 afișări
Imaginea articolului Fidel Castro îl critică pe Mahmoud Ahmadinejad pentru negarea Holocaustului

Fidel Castro îl critică pe Mahmoud Ahmadinejad pentru negarea Holocaustului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Castro a declarat că singurul mod prin care Israelul îşi poate garanta securitatea este renunţarea la arsenalul nuclear.

De asemenea, Castro a recomandat Statelor Unite şi Israelului să nu mai recurgă la sancţiuni şi ameninţări pentru a încerca să oprească programul nuclear iranian. "Problema nu se va rezolva în acest fel, pentru că iranienii nu vor da înapoi în faţa ameninţărilor", a declarat Castro într-un interviu acordat revistei The Atlantic.

Reporterul revistei Atlantic, Jeffrey Goldberg, s-a aflat trei zile în Cuba pentru a-l intervieva pe Fidel Castro, descriindu-l drept "slăbit şi în vârstă".

Castro l-a sfătuit pe Ahmadinejad, care a negat Holocaustul în mod repetat, să înţeleagă istoria "unică" a antisemitismului. "Nu cred că cineva a fost calomniat mai mult decât evreii. Au fost calomniaţi mai mult decât musulmanii", subliniază Castro.

"Evreii au avut o existenţă mult mai grea decât a noastră. Nimic nu se compară cu Holocaustul", subliniază Castro.

Liderul istoric cubanez a făcut aceste declaraţii chiar în momentul celebrării Anului Nou evreiesc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici