Filipine: Furtuna tropicală Washi a provocat moartea a 400 de persoane

Furtuna tropicală Washi, care afectează sudul statului Filipine, a provocat moartea a 440 de persoane, a anunţat sâmbătă Crucea Roşie filipineză.

492 afișări
Imaginea articolului Filipine: Furtuna tropicală Washi a provocat moartea a 400 de persoane

Filipine: Furtuna tropicală Washi a provocat moartea a 400 de persoane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Insula Mindanao a fost regiunea cea mai grav afectată, 215 decese fiind înregistrate la Cagayan de Oro, unul dintre principalele porturi ale insulei, şi 144 la Iligan, un alt port din sud, potrivit secretarului general al Crucii Roşii filipineze, Gwen Pang.

Un bilanţ anterior, furnizat de o sursă militară, menţiona moartea a cel puţin 198 de persoane şi dispariţia altor 400.

Aproape 2.000 de persoane surprinse de inundaţii au fost recuperate de echipele de intervenţie militare cu ajutorul camioanelor, bărcilor sau elicopterelor, anunţase un purtător de cuvânt al armatei, colonelul Leopoldo Galon.

Ploile înregistrate în ultimele 24 de ore au dus la creşterea nivelului râurilor şi au provocat inundaţii.

"S-a întâmplat foarte repede, în timp ce oamenii dormeau", a povestit la postul de televiziune GMA primarul din Iligan, Lawrence Cruz.

Furtuna, însoţită de rafale de vânt de până la 75 de kilometri pe oră, se îndrepta sâmbătă spre insula Palawan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici