Firmele înregistrate în paradisuri fiscale nu vor putea să acceseze ajutorul financiar în valoare de peste 110 miliarde de euro în Franţa

Franţa va bloca accesul la programul de salvare pregătit de guvevrn pentru a combate criza provocată de coronavirus, firmelor care sunt înregistrate în paradisuri fiscale, măsură asemănătoare cu cea luată de Danemarca şi Polonia, relatează BusinessInsider.

362 afișări
Imaginea articolului Firmele înregistrate în paradisuri fiscale nu vor putea să acceseze ajutorul financiar în valoare de peste 110 miliarde de euro în Franţa

Firmele care sunt înregistrate în paradisuri fiscale nu vor putea să acceseze ajutorul financiar în valoare de peste 110 miliarde de euro din Franţa

Ministrul de finanţe Bruno Le Maire a anunţat joi că atât companiile care sunt îregistrate în paradisuri fiscale cât şi cele ce au filiale în aceste locuri nu vor putea accesa pachetul de 110 miliarde de euro pregătit de guvern.

"Dacă o companie are sediul fiscal sau filialele sale într-un paradis fiscal, vreau să spun cu fermitate, că nu va putea beneficia de programul de ajutor. Sunt reguli care trebuie urmate", a precizat ministrul.

Anunţul vine după ce un grup de centru din Senat a cerut introducerea amendamentului în lege.

Franţa devine astfel a treia ţară care implementează acest tip de măsuri după ce atât Danemarca cât şi Polonia au luat decizii similare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici