Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a primit cetăţenie ecuadoriană

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a primit cetăţenie ecuadoriană, în condiţiile în care beneficiază de azil în ambasada Ecuadorului de la Londra începând din 2012, a anunţat joi Ministerul de Externe de la Quito, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

1314 afișări
Imaginea articolului Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a primit cetăţenie ecuadoriană

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a primit cetăţenie ecuadoriană

Ecuadorul a transmis că vizează o rezoluţie "demnă şi corectă" în cazul lui Assange, care a cerut statut diplomatic.

Ministrul ecuadorian de Externe, Maria Fernanda Espinosa, a precizat că fondatorul Wikileaks nu va părăsi ambasada de la Londra fără "garanţii de securitate", adăugând că există mai multe ameninţări la adresa lui Assange din partea unor "ţări terţe".

Tot joi, Marea Britanie a respins cererea Ecuadorului de a-i acorda statut diplomatic lui Julian Assange. Suedia a cerut extrădarea lui Assange, care este anchetat într-un presupus caz de viol.

În luna mai a anului trecut, procurorii suedezi au renunţat la ancheta privind presupusul viol, dar Assange ar putea fi arestat pentru că a încălcat condiţiile de cauţiune din Suedia. Arestarea lui Julian Assange reprezintă o prioritate pentru SUA.

Platforma online WikiLeaks a publicat zeci de mii de documente militare şi diplomatice clasificate, într-una dintre cele mai mari divulgări de informaţii din istoria SUA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici