Forţele de securitate tunisiene au arestat mai mulţi suspecţi în legătură cu atacul de la Sousse

Forţele de securitate au arestat mai mulţi suspecţi în legătură cu atacul armat comis vineri în staţiunea tunisiană Sousse, în care au fost masacraţi 38 de turişti străini, a anunţat ministrul tunisian de Interne Najem Gharsalli, relatează DPA în pagina electronică.

248 afișări
Imaginea articolului Forţele de securitate tunisiene au arestat mai mulţi suspecţi în legătură cu atacul de la Sousse

Forţele de securitate tunisiene au arestat mai mulţi suspecţi în legătură cu atacul de la Sousse (Imagine: HEPTA/Mediafax Foto)

Gharsalli nu a precizat câte persoane au fost arestate, în această conferinţă de presă comună susţinută luni împreună cu miniştrii de Interne britanic, francez şi german, la hotelul unde un atacator a comis aceste atrocităţi.

Ministrul tunisian a declarat, citat de BBC, că aproximativ 1.000 de militari urmează să fie mobilizaţi pentru a apăra staţiunile tunisiene din zona de coastă.

Miniştrii au depus flori şi au ţinut un moment de reculegere, anterior, pe plaja pe care au fost ucise cele mai multe dintre victime.

Ministrul german de Interne Thomas de Maiziere a declarat că Germania susţine măsurile tunisiene în vederea protejării turiştilor. "Am venit să ne exprimăm solidaritatea cu această deocraţie tânărră şi încă vulnerabilă", a declarat el. "Suntem hotărâţi să arătăm că libertatea este mai puternică decât terorismul", a adăugat ministrul.

De Maiziere a făcut aceste declaraţii în contextul în care Ministerul german de Externe a confirmat că printre victime se află un al doilea turist german.

Optsprezece britanici şi trei irlandezi au fost ucişi în atac, potrivit autorităţilor locale. Tunisia a confirmat totodată moartea unui belgian şi a unui portughez.

Ministrul britanic de Interne Theresa May a adus un omagiu personalului hotelului, care i-a protejat pe oaspeţi de atacator, şi a subliniat că în spatele morţii şi distrugerii se află o "ideologie pervertită".

Ea şi-a exprimat susţinerea faţă de Tunisia, o ţară considerată singurul succes democratic după valul "primăverii arabe" din 2011.

Gruparea extremistă Statul Islamic (SI), care a cucerit zone vaste în Siria şi Irak, a revendicat atacul comis de către Seifeddin Rezgui, în vârstă de 24 de ani.

Gruparea a revendicat, de asemenea, un atac sinucigaş într-o moschee şiită din Kuwait, soldat cu 27 de morţi, comis în aceeaşi zi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici