Forţele guvernamentale siriene au încercuit în totalitate zonele controlate de opoziţie în Alep

Forţele guvernamentale siriene au închis duminică singurul drum care lega lumea exterioară de zonele controlate de rebeli în Alep, a anunţat Observatorul sirian pentru Drepturile Omului, potrivit agenţiei The Associated Press.

1334 afișări
Imaginea articolului Forţele guvernamentale siriene au încercuit în totalitate zonele controlate de opoziţie în Alep

Forţele guvernamentale siriene au încercuit în totalitate zonele controlate de opoziţie în Alep

Sute de mii de persoane se află în zonele asediate de forţele guvernamentale, fapt ce ar putea da naştere unei crize umanitare de proporţii, avertizează activiştii opoziţiei.

Alep, cel mai mare oraş din Siria înainte de război, a fost scena unor lupte acerbe între opoziţie şi forţele loiale regimului de la Damasc.

La începutul acestui an, forţele guvernului sirian, sprijinite de miliţiile loiale şi gruparea libaneză Hezbollah, au lansat o amplă ofensivă în urma căreia a fost ocupată zona de la nord de oraş, iar ulterior au reuşit să intercepteze toate drumurile de aprovizionare folosite de opoziţie, inclusiv drumul numit Castello, tăind astfel linia aprovizionare a populaţiei din zonele rebele.

ONU a avertizat că aproape 300.000 de oameni se bazează pe drumul Castello pentru călătorii, alimente şi medicamente.

Un activist aflat la faţa locului a declarat că oraşul este supus unor bombardamente intense şi lovituri aeriene. Baraa al-Halaby a vorbit şi despre dificultăţile în asigurarea aprovizionarea populaţiei cu hrană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici