Laborde: Circa 30.000 de terorişti străini, în Irak şi Siria. Există riscul de atacuri în ţările lor

Aproximativ 30.000 de "combatanţi terorişti străini" se află în Irak şi Siria, a declarat directorul executiv al Comitetului pentru Contraterorism al ONU, Jean-Paul Laborde, care a avertizat cu privire la riscul unor atacuri din ce în ce mai puternice în ţările de origine ale acestora.

1252 afișări
Imaginea articolului Laborde: Circa 30.000 de terorişti străini, în Irak şi Siria. Există riscul de atacuri în ţările lor

Laborde: Circa 30.000 de terorişti străini, în Irak şi Siria. Există riscul de atacuri în ţările lor

"Combatanţii terorişti străini sunt foarte numeroşi" în Irak şi Siria "şi sunt în număr de aproximativ 30.000, iar acum că spaţiul vital al Stat Islamic se reduce în Irak, îi vedem revenind spre noi, nu doar în Europa, ci în ţările lor de origine cum ar fi Tunisia, Maroc", a explicat Laborde, subsecretarul general al ONU, în cadrul unei conferinţe de presă la Gnevea, relatează Le Figaro online.

"Atacurile teroriste în ţările lor de origine riscă să fie din ce în ce mai puternice pentru a contrabalansa presiunea care se pune asupra lor", a insistat el.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici