Erdogan a prezentat un plan de acordare a cetăţeniei turce pentru unii imigranţi sirieni calificaţi

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a prezentat marţi o serie de planuri privind acordarea de cetăţenie unora dintre cei aproximativ 3 milioane de imigranţi care au fugit în ţara sa din Siria, în special celor calificaţi, relatează Reuters online.

522 afișări
Imaginea articolului Erdogan a prezentat un plan de acordare a cetăţeniei turce pentru unii imigranţi sirieni calificaţi

Erdogan a prezentat un plan de acordare a cetăţeniei turce pentru unii imigranţi sirieni calificaţi (Imagine AFP / Mediafax Foto)

"Statele occidentale îşi deschid uşile pentru asemenea indivizi competenţi şi aceştia nu au nicio altă opţiune decât să plece (în Vest) atunci când noi nu le deschidem porţile (cetăţeniei). Am vrea să profităm de pe urma cunoştinţelor lor", a declarat Erdogan.

În luna martie, Turcia a încheiat un acord cu Uniunea Europeană prin care s-a angajat să diminueze fluxul de imigranţi care se îndreaptă spre Europa.

Autorităţile de la Ankara au anunţat deja că vor face astfel încât imigranţii din Siria şi alte naţiuni să obţină mai uşor permise de muncă, iar Erdogan a spus că ei ar putea primi, de asemenea, cetăţenie turcă.

"Sunt indivizi foarte calificaţi printre refugiaţii sirieni în Turcia. Acordarea cetăţeniei în cazul acestora ar servi intereselor Turciei şi le-ar îmbunătăţi lor condiţiile de viaţă", a subliniat Erdogan.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici