Forţele loiale lui Muammar Kadhafi au atacat o moschee din Zawiya cu rachete şi arme automate

O unitate a armatei libiene loială lui Muammar Kadhafi a atacat joi protestatari antiguvernamentali strânşi într-o moschee din Zawiya, oraş-cheie la vest de Tripoli, distrugând un minaret cu rachete antiaeriene şi arme automate, a declarat un martor, citat de Wall Street Journal în ediţia online.

20 afișări
Imaginea articolului Forţele loiale lui Muammar Kadhafi au atacat o moschee din Zawiya cu rachete şi arme automate

Forţele loiale lui Muammar Kadhafi au atacat o moschee din Zawiya cu rachete şi arme automate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Protestatarii care îşi stabiliseră baza în afara şi în interiorul moscheei au suferit pierderi importante în acest atac asupra oraşului Zawiya, situat la 50 de kilometri vest de capitala libiană, potrivit martorului ocular, care nu a fost în măsură să furnizeze un bilanţ exact al victimelor.

Martorul, care a solicitat anonimatul, a declarat că atacul, care a avut loc la ora locală 09.00 (09.00, ora României), a intervenit la o zi după ce un adjunct al colonelului Kadhafi, identificat drept Abdullah Megrahi, a sosit în oraş şi a avertizat protestatarii să "plece sau vor vedea un masacru".

"I-am spus că nu plecăm, fie că murim sau suntem victorioşi", a precizat martorul ocular. El a adăugat că protestatarii au capturat şapte bărbaţi în uniformă care aparţineau forţelor armate responsabile de atacul de joi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici