Forţele Navale britanice au prezentat un nou sistem antirachetă

Forţele Navale Regale britanice au prezentat un nou sistem de apărare care poate intercepta rachete ce depăşesc viteza sunetului.

377 afișări
Imaginea articolului Forţele Navale britanice au prezentat un nou sistem antirachetă

Mark Stanhope, şeful Forţelor Navale britanice (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Rachetele sistemului Sea Ceptor vor putea fi lansate de pe nave militare şi vor depăşi Mach 3 - peste 3.200 de kilometri pe oră - , putând proteja o suprafaţă de 1.300 de kilometri pătraţi, informează Sky News.

Sistemul va fi montat iniţial pe fregatele britanice, dar în viitor va putea fi adaptat pentru utilizarea de către forţele terestre sau cele aeriene.

Noul sistem îl va înlocui pe cel Sea Wolf când acesta va fi scos din uz.

"Noul sistem va fi montat pe fregate pentru a contracara noile tipuri de rachete din viitor", a declarat şeful Forţelor Navale britanice, amiralul Mark Stanhope.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici