Forţele speciale nord-coreene, echipate cu uniforme asemănătoare celor ale armatei sud-coreene

Autorităţile de la Seul vor accelera livrarea noilor uniforme pentru militarii staţionaţi la graniţă, pentru a evita orice confuzie cu uniformele foarte asemănătoare purtate de militarii nord-coreeni, a anunţat, marţi, Ministerul sud-coreean al Apărării.

422 afișări
Imaginea articolului Forţele speciale nord-coreene, echipate cu uniforme asemănătoare celor ale armatei sud-coreene

Forţele speciale nord-coreene, echipate cu uniforme asemănătoare celor ale armatei sud-coreene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"A fost confirmat faptul că militarii nord-coreeni de la graniţă poartă uniforme de camuflaj asemănătoare cu cele ale armatei sud-coreene", a declarat un reprezentant al Ministerului Apărării.

"Credem că forţele speciale nord-coreene staţionate în zonă efectuează exerciţii de infiltrare, pentru care le sunt necesare aceste uniforme", a adăugat el.

Forţele sud-coreene au început deja să distribuie un nou tip de echipament de camuflaj, însă urmează să accelereze procesul.

Armata regimului de la Phenian include unităţi speciale formate din 200.000 de militari, iar 50.000 dintre aceştia au fost staţionaţi la graniţa cu Coreea de Sud, după tensionarea relaţiilor dintre cele două părţi, ca urmare a bombardamentului nord-coreean asupra unei insule sud-coreene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici