Fost diplomat olandez: Est-europenii nu sunt europeni veritabili. Poporul balcanic? Aceştia nu sunt oameni albi!

Un fost diplomat olandez a declarat că est-europenii, în special popoarele din Balcani, nu sunt europeni veritabili, pentru că, în opinia lui, nu au contribuit cu nimic la cultura europeană.

12223 afișări
Imaginea articolului Fost diplomat olandez: Est-europenii nu sunt europeni veritabili. Poporul balcanic? Aceştia nu sunt oameni albi!

Fost diplomat olandez: Est-europenii nu sunt europeni veritabili. Poporul balcanic? Aceştia nu sunt oameni albi!

Fostul diplomat olandez Robert van Lanschot a declarat, pentru ziarul Handelsblatt, că est-europenii nu au contribuit cu nimic la cultura europeană, informează site-ul Novinite.com.

Referindu-se la imigranţii est-europeni, fostul diplomat a declarat: "Poporul balcanic? Aceştia nu sunt oameni albi!"

Fostul diplomat afirmă că adevărata Europă începe pe partea vestică a râului Neretva din Mostar (Bosnia-Herţegovina).

În opinia lui Lanschot, popoarele din Kosovo, Macedonia, Albania, R. Moldova şi Muntenegru, precum şi o mare parte din Serbia sunt mai apropiate de Turcia decât de Europa.

"Nimeni din Balcani nu ştie ce este acela un costum Chanel, nu ştie de arta culinară Bokus, Pippi Longstocking, despre grădinile engleze, despre eseurile lui Montaigne sau despre jocurile de Lego", spune fostul diplomat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici