Fost şef al KGB din Transnistria, urmărit pentru delapidare, numit "vicepremier" în Republica Doneţk

Fostul şef al serviciilor de securitate (KGB) din Transnistria, Vladimir Antiufeev, urmărit penal la Tiraspol pentru delapidare de fonduri, a fost numit "vicepremier" în "Republica Populară Doneţk", autoproclamată de separatişti în estul Ucrainei.

443 afișări
Imaginea articolului Fost şef al KGB din Transnistria, urmărit pentru delapidare, numit "vicepremier" în Republica Doneţk

Fost şef al KGB din Transnistria, urmărit pentru delapidare, numit "vicepremier" în Republica Doneţk (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Numirea lui Vladimir Antiufeev a fost anunţată într-o conferinţă de presă de Aleksandr Borodai, "premierul" separatist de la Doneţk, potrivit Wall Street Journal. Aleksandr Borodai a precizat că Vladimir Antiufeev se va ocupa de securitate, justiţie şi afaceri interne.

Cetăţean rus, Vladimir Antiufeev a fost demis de la conducerea serviciilor de securitate transnistrene de liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, în 2012. El s-a refugiat în Rusia după ce autorităţile separatiste de la Tiraspol au deschis pe numele său un dosar penal pentru delapidare de fonduri.

Mai multe persoane cu legături în regiunea separatistă Transnistria deţin poziţii cheie în regiuni din Ucraina, în urma ofensivei declanşate de separatiştii proruşi din est. Astfel, liderul separatiştilor din Doneţk, Igor Strelkov, care, potrivit presei, ar fi fost ofiţer al serviciilor militare ruse, a dezvăluit că a luptat în conflictul din Transnistria. Strelkov şi "premierul" Aleksandr Borodai au jucat un rol decisiv în anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia, iar în prezent conduc operaţiunile militare desfăşurate la Doneţk, în estul Ucrainei. În plus, premierul din Crimeea, Serghei Aksionov, este orginar din Republica Moldova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici