FOTO VIDEO Atac la catedrala Notre-Dame. Un bărbat a fost împuşcat după ce a atacat un poliţist cu ciocanul la Paris / Autorităţile antiteroriste au deschis o anchetă

Poliţia franceză a intervenit la catedrala Notre Dame din Paris, după ce un individ a atacat un poliţist cu un ciocan, suspectul fiind împuşcat de forţele de ordine, informează BBC News online. UPDATE Autorităţile antiteroriste au deschis o anchetă.

8455 afișări
Imaginea articolului FOTO VIDEO Atac la catedrala Notre-Dame. Un bărbat a fost împuşcat după ce a atacat un poliţist cu ciocanul la Paris / Autorităţile antiteroriste au deschis o anchetă

FOTO VIDEO Atac la catedrala Notre-Dame. Un bărbat a fost împuşcat după ce a atacat un poliţist cu ciocanul la Paris

UPDATE 20:42 Autorităţile antiteroriste au deschis o anchetă privind incidentul de la catedrala Notre Dame, Paris

Procurorii francezi au deschis o anchetă pentru presupuse fapte de terorism în legătură cu incidentul de la catedrala Notre Dame din Paris, soldat cu rănirea unui poliţist şi a atacatorului, informează agenţia de ştiri Reuters.

Suspectul ar fi strigat "asta e pentru Siria" în timpul atacului, înainte de a fi împuşcat de poliţişti, a declarat Gerard Collomb, ministrul francez de Interne.

Oficialii francezi au declarat că incidentul pare să fie unul de natură "teroristă".

Ministrul a mai declarat că atacatorul avea asupra lui mai multe cuţite de bucătărie şi cardul de identitate al unui student algerian. Collomb a mai precizat că primele informaţii sugerează că suspectul ar fi acţionat de unul singur.

Surse din cadrul autorităţilor au explicat că bărbatul a fost împuşcat după ce ar fi ameninţat poliţiştii cu un ciocan şi ar fi refuzat să se oprească la somaţiile acestora.

Sute de persoane care se aflau în catedrala în momentul producerii incidentului au fost lăsate să plece după ce poliţia a securizat zonă.

Karine Dalle, un purtător de cuvânt al Diocezei din Paris, a declarat pentru postul BFMTV, că în incinta catedralei erau aproximativ 900 de persoane în momentul producerii incidentului.

Un ofiţer a fost rănit uşor, în timp ce suspectul a fost împuşcat în torace, potrivit unei surse.

ŞTIRE INIŢIALĂ Poliţia franceză a intervenit la catedrala Notre Dame din Paris, după ce un individ a atacat un poliţist cu un ciocan, suspectul fiind împuşcat de forţele de ordine, informează BBC News online.

Poliţia a închis zona şi recomandă publicului să evite zona catedralei.

Poliţia a indicat că incidentul a avut loc în apropierea catedralei Notre Dame.

Surse din cadrul autorităţilor au explicat că bărbatul a fost împuşcat după ce ar fi ameninţat poliţiştii cu un ciocan şi ar fi refuzat să se oprească, informează agenţia de ştiri Reuters.

Un ofiţer a fost rănit uşor, în timp ce suspectul a fost împuşcat în torace, potrivit unei surse.

Motivul atacului nu este deocamdată cunoscut.

"Situaţia este sub control, un poliţist rănit, agresorul a fost neutralizat şi transportat la spital", a transmis Poliţia din Paris pe Twitter.

Karine Dalle, un purtător de cuvânt al Diocezei din Paris, a declarat pentru postul BFMTV, că în incinta catedralei erau aproximativ 900 de persoane în momentul producerii incidentului, informează agenţia de ştiri Reuters. 

 


 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici