Malcom Turnbull, premier australian: Poliţia australiană consideră incidentul de la Melbourne drept un act de terorism

Poliţia din Australia tratează incidentul de la Melbourne, soldat cu decesul suspectului, drept un "act de terorism", după ce organizaţia teroristă Stat Islamic a revendicat luarea de ostatici, a declarat premierul australian Malcom Turnbull, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

1848 afișări
Imaginea articolului Malcom Turnbull, premier australian: Poliţia australiană consideră incidentul de la Melbourne drept un act de terorism

Malcom Turnbull, premier australian: Poliţia australiană consideră incidentul de la Melbourne drept un act de terorism

Atacatorul, Yacgub Khayre, a fost împuşcat mortal de forţele de ordine, după ce acesta a ucis un bărbat în foaierul unui apartament din Melbourne şi a luat o femeie ostatic.

"Acest atac terorist, comis de un criminal cunoscut, un bărbat care recent a fost eliberat condiţionat, este şocant, o crimă laşă", a declarat premierul australian.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat, prin propria agenţie de ştiri, Amaq, luarea de ostatici de la Melbourne. Agenţia a indicat că atacul a fost comis din cauza apartenenţei Australiei la coaliţia internaţională care luptă împotriva militanţilor din Siria şi Irak.

Autorul atacului a fost identificat drept Yacgub Khayre, un australian de origine somaleză în vârstă de 29 de ani.

Poliţia a transmis că anchetează dacă suspectul avea legături cu organizaţia teroristă.

Oficialii australieni au confirmat faptul că Khayre a fost achitat într-un proces privind un complot care viza o bază militară din Sydney în anul 2009 şi era eliberat condiţionat în urma unei infracţiuni violente. Khayre şi alţi patru bărbaţi au fost acuzaţi că ar fi pus la cale un atac asupra bazei militare Holsworthy din Sydney. Trei dintre inculpaţi au fost găsiţi vinovaţi, în timp ce Khayre şi un alt bărbat au fost achitaţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici