FOTO, VIDEO | Incident aviatic: Două avioane de pasageri în care erau aproximativ 900 de persoane, foarte aproape de o coliziune deasupra Oceanului Indian

Două avioane de pasageri au fost foarte aproape de o coliziune deasupra Oceanului Indian, impactul, care s-ar fi soldat cu moartea a aproximativ 900 de persoane, fiind evitat printr-o manevră bruscă efectuată de unul dintre piloţi, relatează Corriere della Sera şi The Telegraph.

21707 afișări
Imaginea articolului FOTO, VIDEO | Incident aviatic: Două avioane de pasageri în care erau aproximativ 900 de persoane, foarte aproape de o coliziune deasupra Oceanului Indian

INCIDENT AVIATIV: Două avioane de pasageri în care erau aproximativ 900 de persoane, foarte aproape de o coliziune deasupra Oceanului Indian

Un Airbus A380 al companiei Emirates avea la bord 615 persoane şi circula din Dubai (Emiratele Arabe Unite) spre Mauritius.

Deasupra Oceanului Indian, piloţii avionului Airbus A380 au raportat, în cursul zborului efectuat acum câteva zile, că se aflau la altitudinea de 11.500 de metri.

În acelaşi timp, în sens opus, dinspre Mauritius spre Dubai circula un airbus A330 al companiei Air Seychelles, având la bord 277 de pasageri.

Deşi raportase celui mai apropiat turn de control altitudinea de 11.500 de metri, avionul Airbus A380 zbura de fapt la 10.900 de metri, cea la care se deplasa celălalt avion.

Pilotul italian Roberto Vallicelli, comandatul avionului Air Seychelles, a fost avertizat de sistemele radar că din sens opus se apropia pe aceeaşi traiectorie un alt avion. Pilotul a efectuat o manevră bruscă spre dreapta pentru a evita coliziunea celor două avioane la viteze de aproximativ 900 km/h.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici