Fotografia cadavrului lui Osama ben Laden este falsă, afirmă televiziunea pakistaneză

Posturile de televiziune pakistaneze care au difuzat, luni, o fotografie cu faţa parţial desfigurată a unui corp neînsufleţit, prezentat ca fiind, poate, cel al lui Osama ben Laden, au recunoscut că era vorba despre un fals şi au retras-o de pe post.

1188 afișări
Imaginea articolului Fotografia cadavrului lui Osama ben Laden este falsă, afirmă televiziunea pakistaneză

Fotografia cadavrului lui Osama ben Laden este falsă, afirmă televiziunea pakistaneză

Mai multe posturi private de televiziune au prezentat, luni, această fotografie, precizând, totuşi, că ele nu pot certifica faptul că este vorba despre liderul reţelei teroriste Al-Qaida, ucis în noaptea de duminică spre luni, într-un raid al forţelor speciale americane la Abbottabad, la aproximativ 50 de kilometri nord-vest de Islamabad.

"Era, într-adevăr, o fotografie falsă. Ea a circulat, deja, pe Internet, în 2009", a declarat Rana Jawad, directorul Biroului din Islamabad al Geo TV, un post de televiziune popular în Pakistan. "Am precizat, difuzând-o, că nu poate fi, pentru moment, autentificată. Ulterior, am putut face verificări şi am retras-o de pe post", a conchis el.

Toate celelalte posturi au retras, de asemnea, această fotografie de pe ecrane.

Ea arăta faţa însângerată şi parţial desfigurată a unui bărbat, cu o barbă neagră, răvăşită.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici