François Hollande a sosit în SUA pentru o vizită de stat de trei zile

Preşedintele francez François Hollande a sosit luni în Statele Unite pentru o vizită de stat de trei zile, în cursul căreia el va fi primit de către omologul său Barack Obama.

283 afișări
Imaginea articolului François Hollande a sosit în SUA pentru o vizită de stat de trei zile

François Hollande a sosit în SUA pentru o vizită de stat de trei zile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avionul prezidenţial a aterizat în jurul orei 14.30 (21.30, ora României), la baza aeriană Andrews, la est de Washington.

Obama urmează să-l primească pe Hollande în cadrul unei ceremonii oficiale. Apoi cei doi lideri se vor deplasa pentru câteva ore, cu ajutorul unui avion Air Force One, în Monticello, în statul american Virginia, de unde este originar Thomas Jefferson, al treilea preşedinte al Statelor Unite.

Printre subiectele care vor fi abordate de către preşedinţii american şi francez se numără situaţia Siria, Iran, Ucraina, Sahel şi Libia, precum şi relaţiile economice bilaterale.

Vizita lui Hollande la Washington va fi a şasea, din 1958, a unui preşedinte francez, după Charles de Gaulle (1960), Georges Pompidou (1970), Valéry Giscard d'Estaing (1976), François Mitterrand (1984) şi Jacques Chirac (1996). Hollande va fi primul şef de stat al celei de a Cincea Republici care va efectua o vizită în Statele Unite fără să susţină un discurs în faţa Congresului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici