François Hollande îndeamnă la respectarea unităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei

Preşedintele francez François Hollande, care s-a întâlnit duminică cu cancelarul german Angela Merkel, a salutat "procesul de tranziţie democratică iniţiat" în Ucraina şi a subliniat că "unitatea şi integritatea teritorială a ţării trebuie să fie respectate".

194 afișări
Imaginea articolului François Hollande îndeamnă la respectarea unităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei

François Hollande (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Unitatea şi integritatea teritorială a statului trebuie să fie respectate", a afirmat Hollande, potrivit unui comunicat al preşedinţiei franceze.

"Franţa intenţionează să însoţească procesul de tranziţie şi să sprijine, alături de Uniunea Europeană, reformele politice şi modernizarea economică a Ucrainei. Miniştrii de Externe francez şi german continuă să depună eforturi în acest sens", informează comunicatul.

Hollande şi Merkel "au convenit asupra necesităţii de crea rapid un Guvern (ucrainean) care va reprezenta toate curentele politice", a anunţat din partea sa Cancelaria germană. Ambii lideri "au decis că Germania şi Franţa vor continua să coordoneze îndeaproape politicile lor cu privire la Ucraina", a adăugat sursa citată.

Anterior, Merkel a avut o discuţie telefonică cu preşedintele rus Vladimir Putin. Cancelarul german şi preşedintele rus au ajuns la un acord cu privire la importanţa păstrării integrităţii teritoriale a Ucrainei, a anunţat un purtător de cuvânt al Guvernului german.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici