François Hollande se declară "indignat" de "crima odioasă" căreia i-a căzut victimă Alan Henning

Preşedintele francez François Hollande s-a declarat "indignat" de "crima odioasă" comisă de gruparea Stat Islamic (SI), care a revendicat, într-o înregistrare video difuzată vineri, decapitarea lucrătorului umanitar britanic Alan Henning.

140 afișări
Imaginea articolului François Hollande se declară "indignat" de "crima odioasă" căreia i-a căzut victimă Alan Henning

François Hollande (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Această crimă, la fel ca precedentele, nu va rămâne nepedepsită", a avertizat Hollande într-un comunicat publicat de Elysée în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă.

"Franţa va continua să sprijine poporul irakian şi autorităţile sale în lupta împotriva terorismului", subliniază comunicatul care prezintă familiei lui Alan Henning condoleanţe din partea preşedintelui francez.

Gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat vineri execuţia prin decapitare a lucrătorului umanitar britanic Alan Henning ca represalii la atacurile aeriene ale Marii Britanii contra SI în Irak.

Înregistrarea video, difuzată de centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste SITE, este intitulată "Un nou mesaj către America şi aliaţii săi". Ea fost realizată potrivit aceluiaşi scenariu ca la decapitările cărora le-au devenit victime doi americani şi un britanic.

Alan Henning, în vârstă de 47 de ani, îmbrăcat în aceeaşi ţinută de culoare portocalie ca a victimelor precedente, spune o scurtă frază, după care călăul său acuză Parlamentul britanic că este responsabil de moartea sa.

La sfârşitul înregistrării video, care durează numai un minut şi 11 secunde, SI prezintă un alt ostatic american, Peter Kassig, şi ameninţă că îl va ucide.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici