Francezii sunt mai anticapitalişti decât chinezii

Francezii sunt mai anticapitalişti decât chinezii şi cetăţenii altor state cu economii puternice, potrivit rezultatelor unui sondaj de opinie efectuat de IFOP şi publicat de ziarul La Croix, preluat de Reuters.

14 afișări
Imaginea articolului Francezii sunt mai anticapitalişti decât chinezii

Francezii sunt mai anticapitalişti decât chinezii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sondajul relevă că o treime dintre francezi consideră că sistemul capitalist ar trebui abandonat. Procentajul este cel mai ridicat din cele zece ţări unde s-a efectuat studiul.

În China, ţară condusă de un regim comunist care şi-a dezvoltat o formă proprie de capitalism, numai 3% dintre respondenţi consideră că sistemul economiei de piaţă nu funcţionează.

Circa 65% dintre chinezii intervievaţi afirmă că sistemul actual funcţionează bine şi nu trebuie schimbat. Un alt stat cu un procent mare de respondenţi care aprobă sistemul capitalist este Australia (63%), urmată de Brazilia (57%).

În Statele Unite, 55% dintre respondenţi consideră că sistemul capitalist actual funcţionează.

Anterior, BVA-Gallup a prezentat un alt sondaj care arăta că francezii sunt cel mai pesimist popor în privinţa perspectivelor economice, mai negativişti chiar decât irakienii sau afganii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici