Francezul arestat în Bulgaria călătorea cu trei persoane aflate în legături cu teroriştii din Franţa

Cetăţeanul francez arestat în Bulgaria călătorea împreună cu alte trei persoane aflate în legături cu autorii atacului care a vizat redacţia revistei Charlie Hebdo, anunţă autorităţile bulgare.

184 afișări
Imaginea articolului Francezul arestat în Bulgaria călătorea cu trei persoane aflate în legături cu teroriştii din Franţa

Fritz-Joly Joachin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tribunalul din oraşul bulgar Haskovo (sud) analizează solicitarea privind extrădarea în Franţa a lui Fritz-Joly Joachin, un francez de 28 de ani de origine haitiană acuzat de "participare la o grupare infracţională armată care avea obiectivul organizării de atacuri teroriste".

Justiţia se va pronunţa pe 20 ianuarie privind cererea de extrădare a islamistului care riscă zece ani de închisoare în Franţa.

Bărbatul a fost reţinut pe 1 ianuarie 2015, în timp ce încerca să traverseze frontiera bulgaro-turcă în drumul spre Siria.

Împreună cu Joachin călătoreau alte trei persoane suspectate de legături cu Chérif Kouachi, unul dintre autorii atacului din Franţa.

Este vorba de Cheikh Diakhaby, condamnat în 2006 pentru intrare ilegală în Irak, de soţia turcă a lui Joachin, Imané Chanaa, şi de o altă femeie turcă, Fehimé Aksoy.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici