Franţa avertizează cetăţenii care locuiesc sau călătoresc în lumea musulmană să fie precauţi

  • Franţa şi-a avertizat cetăţenii care locuiesc sau călătoresc în mai multe ţări cu majoritate musulmană să ia măsuri suplimentare de securitate marţi
  • Ambasada Franţei în Turcia a dat sfaturi similare cetăţenilor săi de acolo.
1662 afișări
Imaginea articolului Franţa avertizează cetăţenii care locuiesc sau călătoresc în lumea musulmană să fie precauţi

Franţa avertizează cetăţenii care locuiesc sau călătoresc în lumea musulmană să fie precauţi

Ministerul francez de externe a emis marţi sfaturi privind siguranţa pentru cetăţenii francezi din Indonezia, Bangladesh, Irak şi Mauritania, sfătuindu-i să fie prudenţi. Aceştia ar trebui să stea departe de orice protest faţă caricaturi şi să evite orice adunare publică.

"Este recomandat să aveţi cea mai mare vigilenţă", a spus acesta.

Ambasada Franţei în Turcia a dat sfaturi similare cetăţenilor săi de acolo.

Preşedintele turc Tayyip Erdogan a fost unul dintre cei mai aprigi critici ai guvernului francez, conducând apelurile la boicotarea bunurilor franceze.

Ministrul francez de interne Gerald Darmanin a precizat marţi că Turcia şi Pakistanul nu ar trebui să se amestece în treburile interne ale Franţei.

Paris şi-a rechemat ambasadorul din Ankara. Parlamentul pakistanez a adoptat luni o rezoluţie prin care cerea guvernului să-şi revoce trimisul de la Paris.

În semn că unele ţări doresc să limiteze consecinţele, Arabia Saudită a condamnat desenele animate, dar a specificat că nu a făcut apel la alte state musulmane pentru boicotarea produselor franceze sau alte acţiuni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici