Franţa consideră "inacceptabile" declaraţiile lui Fidel Castro privind repatrierea romilor

Parisul consideră "inacceptabile" declaraţiile făcute vineri de liderul cubanez Fidel Castro, care a apreciat că romii expulzaţi din Franţa sunt victimele unui fel de "Holocaust rasial", a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al MAE francez.

13 afișări
Imaginea articolului Franţa consideră "inacceptabile" declaraţiile lui Fidel Castro privind repatrierea romilor

Franţa consideră "inacceptabile" declaraţiile lui Fidel Castro privind repatrierea romilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Această utilizare a Holocaustului de către domnul Castro arată ignoranţa sa în domeniul istoriei şi dispreţul faţă de victime. Astfel de afirmaţii sunt inacceptabile", a declarat Bernard Valero pentru AFP, în timpul unei reuniuni a miniştrilor de Externe din ţările UE, desfăşurată la Bruxelles.

"Faptul că domnul Fidel Castro se interesează în sfârşit de drepturile omului este însă ceva cu adevărat revoluţionar", a adăugat el.

Castro a apreciat vineri, într-un mesaj citit după prezentarea părţii a doua a autobiografiei sale, că romii repatriaţi de Franţa sunt "victimele unui alt fel de Holocaust rasial" şi "ale cruzimii extremei-dreapta franceze, care a afectat deja 7.000 dintre ei".

Ministrul francez pentru Imigraţie, Eric Besson, a afirmat că, în perioada 1 ianuarie - 26 august, 8.313 români şi bulgari au fost repatriaţi din Franţa, marea majoritate voluntar, în timp ce în 2009 numărul repatrierilor a fost de 9.875.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici