Franţa îşi va adapta legislaţia privind libera circulaţie a romilor

Franţa, ameninţată de Bruxelles cu o procedură pentru nerespectarea legislaţiei Uniunii Europene (UE) asupra liberei circulaţii, din cauza expulzării romilor, îşi va adapta legislaţia, a anunţat marţi seara ministrul Imigraţiei, Eric Besson.

30 afișări
Imaginea articolului Franţa îşi va adapta legislaţia privind libera circulaţie a romilor

Franţa îşi va adapta legislaţia privind libera circulaţie a romilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Având în vedere că ea (Comisia Europeană) are îndoieli cu privire la transpunerea Directivei 2004/38 (privind libera circulaţie a cetăţenilor UE), vom adapta legislaţia noastră pentru a ţine cont de remarcile acesteia", a declarat Besson pentru postul Public Senat.

"Nu trebuie să supralicităm diferendul pe care-l avem", deoarece, "în fapt, Franţa o aplică, pentru că principiile generale de drept ne conduc, spre exemplu, la tratamentul individual al persoanelor", a adăugat ministrul.

Besson s-a declarat "foarte încrezător şi senin asupra finalului dialogului" cu Bruxelles-ul. "Vom furniza toate dovezile, toate garanţiile necesare (pentru a demonstra) că în august a existat un tratament individual", în timpul repatrierilor romilor în România şi Bulgaria.

Comisia a hotărât, la sfârşitul lui septembrie, să angajeze, la jumătatea lui octombrie, o procedură contra Franţei pentru nerespectarea legislaţiei Uniunii, din cauza expulzării romilor, în lipsa unor garanţii, şi i-a solicitat să demonstreze că aceste acţiuni nu au fost discriminatorii.

Această procedură, putând conduce la o eventuală sesizarea a Curţii Europene de Justiţie (CEJ), priveşte o directivă din 2004 privind libera circulaţie a cetăţenilor Uniunii, pe care Franţa nu a transpus-o în mod corect în dreptul naţional.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici