Franţa, Marea Britanie şi Germania intenţionează să menţină Acordul nuclear cu Iranul

Franţa, Marea Britanie şi Germania intenţionează să menţină Acordul nuclear cu Iranul indiferent de hotărârea preşedintelui SUA, Donald Trump, anunţă ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, citat de site-ul agenţiei Reuters.

570 afișări
Imaginea articolului Franţa, Marea Britanie şi Germania intenţionează să menţină Acordul nuclear cu Iranul

Franţa, Marea Britanie şi Germania intenţionează să menţină Acordul nuclear cu Iranul

"Suntem determinaţi să menţinem acest acord deoarece oferă garanţii privind neproliferarea nucleară şi reprezintă o modalitate de a opri Iranul să se doteze cu arme nucleare", a declarat Jean-Yves Le Drian.

Donald Trump le-a cerut aliaţilor europeni să remedieze "deficienţele" Acordului nuclear semnat în anul 2015, avertizând că, în caz contrar, va refuza prelungirea documentului. Hotărârea liderului american este aşteptată pe 12 mai.

O eventuală decizie a preşedintelui american Donald Trump privind retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul riscă să conducă la "război", a atras atenţia şeful statului francez, Emmanuel Macron. O decizie de abandonare a Acordului nuclear "înseamnă că am deschide Cutia Pandorei, ar putea avea loc un război", a afirmat Emmanuel Macron.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici