Franţa rămâne "mobilizată pentru sancţionarea folosirii armelor chimice de către regimul sirian"

Franţa va rămâne "mobilizată pentru a sancţiona folosirea unor arme chimice de către regimul sirian şi a-l descuraja să reînceapă" să le folosească, a anunţat preşedinţia franceză miercuri, la finalul unui Consiliu restrâns de Apărare.

81 afișări
Imaginea articolului Franţa rămâne "mobilizată pentru sancţionarea folosirii armelor chimice de către regimul sirian"

Preşedintele francez François Hollande (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cadrul acestei reuniuni, François Hollande "a subliniat hotărârea Franţei de a explora toate căile în Consiliul de Securitate al ONU pentru a permite cel mai rapid un control efectiv şi verificabil asupra armelor chimice prezente în Siria", se arată în comunicat.

La reuniunea convocată de Hollande au fost prezenţi miniştrii Jean-Yves Le Drian (Apărare), Laurent Fabius (Afaceri Externe) şi Manuel Valls (Afaceri Interne), dar şi şeful Statului Major al armatelor, amiralul Édouard Guillaud.

Singura ţară europeană care şi-a anunţat intenţia de a participa militar la un atac, Franţa dispune în Mediterana de fregate portelicopter, iar portavionul Charles de Gaulle se află în portul Toulon. Parisul mai are avioane la Djibouti (şapte avioane de tip Mirage-2000) şi la Abu Dhabi (şase avioane de tip Rafale).

Preşedintele american Barack Obama a declarat că a "dat ordinul armatei (americane) să îşi păstreze poziţiile actuale, pentru a menţine presiunea asupra (preşedintelui sirian Bashar) al-Assad şi pentru a fi pregătit să acţioneze dacă diplomaţia eşuează".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici