Freezing rain la Moscova şi temperaturi primăvăratice în Bulgaria, de Crăciun - VIDEO

Moscova s-a transformat sâmbătă într-un gigant patinoar din cauza fenomenului cunoscut sub numele de freezing rain (ploaie îngheţată), care a făcut trotuarele impracticabile, în timp ce în Bulgaria temperaturile au fost cele mai ridicate din ultimii 100 de ani pentru această perioadă.

43 afișări
Imaginea articolului Freezing rain la Moscova şi temperaturi primăvăratice în Bulgaria, de Crăciun - VIDEO

Freezing rain la Moscova şi temperaturi primăvăratice în Bulgaria, de Crăciun (Imagine: Darius Mitrache/Arhiva Mediafax Foto)

"Condiţiile meteorologice sunt foarte dificile în capitală. Ploaia va continua până la ora 23.00 (22.00 ora României). Căzând pe sol, aceasta se transformă în crustă de gheaţă din cauza temperaturilor negative", a declarat Igor Pergamenşcik, un purtător de cuvânt al primăriei citat de agenţiile ruse.

În urma acestei "anomalii meteorologice", primăria a decis să folosească agenţi de dezgheţare prevăzuţi pentru şosele în zonele pietonale şi în jurul clădirilor rezidenţiale, a explicat el.

Acest fenomen se produce deoarece picăturile de ploaie care se formează în straturile atmosferei cu temperaturi pozitive îngheaţă la minus 4 grade Celsius, formând o crustă de gheaţă, au explicat serviciile de meteorologie din Moscova.

Video Stirileprotv.ro

"Un astfel de fenoment se produce în general o dată pe iarnă, dar de această dată a durat foarte mult", a declarat directorul serviciilor de meteorologie din Moscova, Aleksei Liahov.

Potrivit lui, ploaia nu va înceta până luni.

Sâmbătă seara, era practic imposibil de mers pe trotuarele din centrul Moscovei, iar străzile erau, de asemenea, acoperite cu polei.

"Le cerem moscoviţilor să fie extrem de prudenţi şi să nu iasă din case", a declarat Pergamenşcik.

Străzile capitalei ruse sunt foarte aglomerate în aceste zile, în apropierea Anului Nou şi a Crăciunului sărbătorit în Rusia la 7 ianuarie.

Ambuteiajele au atins vineri seara o lungime record la Moscova, de peste 3.000 de kilometri.

În Bulgaria, în schimb, temperaturile au depăşit sâmbătă 20 de grade Celsius la Veliko Tarnovo şi Stara Zagora, în centrul ţării.

Bulgaria are un climat continental, iar iarna este de obicei foarte frig, cu temperaturi sub zero grade în această perioadă a anului.

Traficul aerian a revenit la normal începând de vineri, după anularea a numeroase zboruri în cursul săptămânii din cauza ceţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici