Furtuna tropicală Arlene în Mexic: 11 morţi şi 300.000 de sinistraţi - GALERIE FOTO

Furtuna tropicală Arlene a provocat moartea a cel puţin 11 persoane şi a lăsat alte aproximativ 300.000 fără adăpost, au anunţat sâmbătă autorităţile mexicane.

905 afișări
Imaginea articolului Furtuna tropicală Arlene în Mexic: 11 morţi şi 300.000 de sinistraţi - GALERIE FOTO

Furtuna tropicală Arlene în Mexic: 11 morţi şi 300.000 de sinistraţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Furtuna, cea mai importantă din acest sezon în Atlantic, a traversat joi estul şi centrul ţării, însoţită de rafale violente de vânt care au provocat alunecări de teren.

Cea mai mare parte din Mexic a fost traversată de rafale violente de vânt, în special capitala şi împrejurimile, precum şi staţiunea balneară Acapulco, pe coasta Pacificului.

Serviciile de meteorologie mexicane au declarat că cel puţin 12 regiuni din centrul şi nordul ţării sunt în stare de alertă din cauza "ploilor violente şi ocazional torenţiale" de după trecerea furtunii Arlene, care a mai scăzut în intensitate.

Aproximativ 278.000 au rămas fără adăpost sau au fost afectate de trecerea furtunii tropicale, potrivit rapoartelor provizorii.

În 2010, Mexicul a cunoscut, potrivit Guvernului, cel mai grav sezon ploios, cu 125 de morţi, aproape un milion de sinistraţi şi pierderi în valoare de patru miliarde de dolari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici