Furtună violentă în Elveţia: Grindina şi vântul puternic a perturbat traficul aerian şi feroviar - VIDEO

O furtună violentă însoţită de grindină a afectat joi regiunea Lacului Leman (Lacul Geneva), perturbând traficul feroviar şi pe cel aerian, în timp ce vântul a deplasat avioanele mici la sol.

950 afișări
Imaginea articolului Furtună violentă în Elveţia: Grindina şi vântul puternic a perturbat traficul aerian şi feroviar - VIDEO

Furtună violentă în Elveţia: Grindina şi vântul puternic a perturbat traficul aerian şi feroviar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mai multe persoane" au fost rănite după ce un copac a căzut în timp ce asistau la Sărbătoarea federală a gimnasticii la Bienne, în centrul Elveţiei, la care au participat aproximativ 60.000 de sportivi, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei, contactat de agenţia elveţiană ATS.

Potrivit televiziunii elveţiene de limbă germană SRF, ar fi cel puţin şase răniţi grav. Poliţia nu a putut fi contactată pentru a confirma bilanţul.

Furtuna violentă, venită din Franţa, a intrat în Elveţia prin sud-vestul ţării şi a fost însoţită de grindină în regiunea Geneva.

Grindina cu diametrul de cel puţin doi centimetri a acoperit străzile şi trotuarele din Geneva şi din împrejurimi în câteva minute, în timp ce crengile copacilor au căzut pe jos, rupte, a constatat un jurnalist al AFP.

"Au fost inundaţii într-o parte din clădiri", a explicat pentru AFP un purtător de cuvânt al aeroportului din Geneva, Bertrand Staempfli.

"Suntem într-o situaţie destul de proastă, am fost afectaţi timp de 20 de minute", a adăugat el.

MeteoSuisse afirmă că a înregistrat rafale de vânt de până la 130 de kilometri pe oră pe aeroportul din Geneva.

Acestea au condus la coliziunea, la sol, a unui avion cu un container. În plus, mai multe avioane de mici dimensiuni au fost deplasate de vânt.

În ceea ce priveşte traficul feroviar, circulaţia între Geneva şi Bellegarde, în Franţa, a fost restrânsă şi sunt prevăzute întârzieri, chiar anulări de trenuri, au anunţat Căile ferate federale (CFF).

În Elveţia, circulaţia trenurilor între Geneva şi Lausanne a fost total întreruptă, a precizat compania.

Potrivit MeteoSuisse, furtunile vor continua până joi la miezul nopţii cu rafale puternice de vânt şi local grindină. Limita de altitudine pentru ninsori, care este în mod obişnuit de 3.000 de metri, ar urma să coboare la 2.500 de metri.

Aceste precipitaţii au loc în urma unui episod de căldură intensă în Elveţia, care a favorizat topirea zăpezii şi a gheţii în Alpi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici