G7 condamnă Rusia pentru răpirea membrilor din conducerea centralei nucleare Zaporojie

  • Grupul celor Şapte (G7) a condamnat acţiunea Rusiei de la centrala nucleară Zaporojie
  • Ruşii au răpit şi ţin ostatici pe membrii din conducerea centralei
  • G7 a făcut apel către Moscova să le redea libertatea specialiştilor pentru buna funcţionare a unităţii
405 afișări
Imaginea articolului G7 condamnă Rusia pentru răpirea membrilor din conducerea centralei nucleare Zaporojie

Sursa foto: Profimedia

Grupul celor Şapte (G7) a condamnat răpirea de către Rusia a conducerii centralei nucleare Zaporojie şi solicită restituirea imediată a controlului deplin asupra întregii unităţi.

„Condamnăm răpirea repetată de către Rusia a conducerii şi personalului centralei nucleare Zaporojie. Îndemnăm Rusia să returneze imediat controlul deplin al centralei proprietarului său suveran de drept, Ucraina”, au pregizat membrii G7 într-un comunicat.

Trupele ruse deţin controlul asupra centralei nucleare, cea mai mare din Europa, încă din primele zile ale invaziei lor în Ucraina, care a început în luna februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici