Germania pregăteşte asistenţă militară suplimentară, în contextul conflictului din Ucraina

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, pregăteşte alocarea a două miliarde de euro pentru asistenţă militară suplimentară, în contextul conflictului din Ucraina, dintre care fonduri de un miliard de euro vor fi acordate Administraţiei de la Kiev, informează site-ul Tagesschau.de.

2396 afișări
Imaginea articolului Germania pregăteşte asistenţă militară suplimentară, în contextul conflictului din Ucraina

Supus presiunilor pentru a oferi armament suplimentar Ucrainei, Olaf Scholz pare să evite totuşi să transfere echipamente în mod direct. Conform planului, obţinut de postul ARD, Olaf Scholz va oferi fonduri de un miliard de euro Administraţiei de la Kiev, care va decide împreună cu Statele Unite şi alţi parteneri ce arme să achiziţioneze.

În plus, Germania va oferi 400 de milioane de euro Instrumentului european pentru pace (EPF), un mecanism extrabugetar prin care este oferită asistenţă militară Ucrainei în contextul conflictului militar cu Rusia.

Alte 600 de milioane de euro sunt destinate cheltuielilor militare ale Germaniei şi ale altor aliaţi europeni, precizează surse guvernamentale de la Berlin citate de agenţia DPA şi de publicaţia Der Spiegel.

"Informaţiile apărute în presă sunt corecte. Cancelarul Scholz a cerut o suplimentară bugetară", a confirmat ministrul german de Finanţe, Christian Lindner.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici