Germania urmează să dezvăluie, în plină criză, un plan cu privire la refugiaţi

Germania urmează să dezvăluie pe 24 septembrie un pachet cuprinzător de măsuri prin care să facă faţă crizei refugiaţilor, care se intensifică, a anunţat luni cancelarul Angela Merkel, relatează postul Radio Free Europe-Radio Libery (RFE-RL) în pagina electronică.

5969 afișări
Imaginea articolului Germania urmează să dezvăluie, în plină criză, un plan cu privire la refugiaţi

Germania urmează să dezvăluie, în plină criză, un plan cu privire la refugiaţi (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Germania se aşteaptă să primească aproximativ 800.000 de solicitanţi de azil anul acesta, de patru ori mai mulţi decât în 2014 şi cu mult mai mulţi decât orice alt stat membru al Uniunii Europene (UE).

Merkel a îndemnat - în conferinţa sa de presă anuală de luni - celelalte state membre UE să-şi accepte partea "corectă" de azilanţi.

Ea a subliniat că este necesar ca Italia - care a primit un număr uriaş de imigranţi ce au traversa Mediterana - să primească ajutor de la celelalte state UE.

Merkel a criticat mai multe ţări, inclusiv Slovacia, care au respins imigranţi din ţări musulmane.

"Dacă începem să spunem «eu nu vreau musulmani», acesta nu poate să fie un lucru bun", a declarat cancelarul.

Merkel a subliniat că actuala criză cu care se confruntă Europa este un adevărat test pentru idealul drepturilor universale care se află la baza Uniunii.

"Dacă Europa eşuează în problema refugiaţilor, dacă această legătură strânsă cu drepturile universale civile este ruptă, atunci nu va mai fi vorba despre Europa pe care ne-o dorim", a avertizat cancelarul.

Potrivit ONU, peste 300.000 de persoane au fugit până în prezent către Europa, din calea războiului şi dificultărilor economice cu care se confruntă în ţări din Orientul Mijlociu şi Africa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici