Gordon Brown, victimă a interceptărilor telefonice ale grupului magnatului Rupert Murdoch

News of the World a transmis unui alt cotidian din cadrul grupului News Corp, în plin scandal al interceptărilor telefonice, informaţii cu privire la fostul premier laburist Gordon Brown, din perioada în care acesta era ministru al Economiei, potrivit mai multor publicaţii.

238 afișări
Imaginea articolului Gordon Brown, victimă a interceptărilor telefonice ale grupului magnatului Rupert Murdoch

Gordon Brown, victimă a interceptărilor telefonice ale grupului magnatului Rupert Murdoch (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

The Independent a anunţat pe site-ul său că Gordon Brown urma să susţină o declaraţie, luni după-amiaza, pentru a dezvălui că detectivi particulari care lucrau pentru News of the World i-au piratat mesageria vocală şi au obţinut acces la declaraţiile sale bancare, după care au predat informaţiile obţinute altui cotidian din cadrul grupului, potrivit publicaţiei.

The Independent nu a citat cotidianul respectiv, dar BBC a anunţat că Sunday Times l-a vizat pe Brown, în perioada în care a fost ministru al Economiei, după ce a obţinut date private despre contul său.

Este pentru prima dată, de la izbucnirea scandalului interceptărilor telefonice în care este implicat News of the World, când este acuzat un alt titlu din cadrul imperiului britanic media al magnatului Rupert Murdoch. În afară de News of the World şi Sunday Times, din grup mai fac parte The Times şi tabloidul The Sun.

Biroul lui Gordon Brown nu a reacţionat imediat la aceste dezvăluiri.

Devenit premier în 2007, Brown a fost învins, în alegerile din primăvara lui 2010, de către conservatorul David Cameron, care a format o coaliţie cu liberal-democraţii.

Scandalul interceptărilor s-a amplificat, luni, după ce BBC a dezvăluit că poliţiştii însărcinaţi cu securitatea familiei regale au cerut bani tabloidului News of the World pentru a-i livra informaţii despre familia regală, inclusiv despre regină.

Aceste dezvăluiri apar în e-mailuri predate de conducerea News of the World poliţiei.

Scotland Yard a refuzat să comenteze informaţia, dar a protestat faţă de "scurgerile (de informaţii) care vizează destabilizarea anchetei" în curs asupra scandalului piratării mesageriei vocale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici