Grecia nu va tolera nicio ameninţare la adresa integrităţii sale teritoriale. Mesajul premierului Tsipras, după ce o navă turcă a lovit o navă grecească în zona unui teritoriu disputat din Marea Egee

Premierul grec Alexis Tsipras a declarat, joi, că Grecia nu va tolera niciun fel de ameninţare la adresa integrităţii sale teritoriale, după ce, luni seara, o navă turcă a lovit o navă grecească de patrulare din Marea Egee, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1400 afișări
Imaginea articolului Grecia nu va tolera nicio ameninţare la adresa integrităţii sale teritoriale. Mesajul premierului Tsipras, după ce o navă turcă a lovit o navă grecească în zona unui teritoriu disputat din Marea Egee

Grecia nu va tolera nicio ameninţare la adresa integrităţii sale teritoriale. Mesajul premierului Tsipras, după ce o navă turcă a lovit o navă grecească în zona unui teritoriu disputat din Marea Egee

"Mesajul nostru acum, mâine şi întotdeauna, este clar: Grecia nu va accepta sau tolera nicio ameninţare la adresa integrităţii sale teritoriale. Grecia nu este o ţară care se joacă", a declarat premierul.

Coliziunea între cele două nave a avut loc luni seara în apropierea unui teritoriu disputat din Marea Egee.

În 1996 cele două state au fost pe punctul de a-şi declara război din cauza unor teritorii disputate.

"Ameninţările şi retorica agresivă împotriva suveranităţii unui stat membru UE sunt împotriva integrităţii Uniunii Europene", a adăugat Alexis Tsipras.

Tensiunile au apărut din nou când Grecia a blocat extrădarea a opt soldaţi turci pe care Ankara îi consideră implicaţi în tentativa de lovitură de stat împotriva preşedintelui Tayyip Erdogan în 2016.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici