Grevă la metroul din Atena, în prima zi a anului

Grecia a început anul 2013 cu o grevă care a paralizat circulaţia metrolului din Atena, în semn de protest faţă de tăierile bugetare şi cura de austeritate la care este supusă ţara.

138 afișări
Imaginea articolului Grevă la metroul din Atena, în prima zi a anului

Grevă la metroul din Atena, în prima zi a anului (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Fără mari repercusiuni asupra vieţii cotidiene a capitalei după festivităţile nocturne, această grevă de 24 de ore urmăreşte să conteste alinierea salariilor angajaţilor companiei de metrou la cele ale funcţionarilor publici.

Sindicatul acestora şi-a multiplicat în ultimele luni grevele împotriva acestor măsuri, luate în cadrul înăspririi curei de austeritate şi redresare aplicate pentru ca UE şi FMI să continue susţinerea financiară a ţării.

De la începutul acestei cure de austeritate, în 2010, în schimbul unor împrumuturi totale de peste 240 de miliarde de euro, sindicatele greceşti au desfăşurat zeci de greve, fără să obţină vrei relaxare notabilă a măsurilor contestate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici