Gruparea Adevărata IRA afirmă că va ataca bănci şi bancheri din Marea Britanie

Băncile şi bancherii din Marea Britanie sunt în prezent potenţiale ţinte pentru Adevărata IRA, au avertizat liderii grupării teroriste disidente republicane, într-un interviu publicat de cotidianul The Guardian, în ediţia electronică.

245 afișări
Imaginea articolului Gruparea Adevărata IRA afirmă că va ataca bănci şi bancheri din Marea Britanie

Gruparea Adevărata IRA afirmă că va ataca bănci şi bancheri din Marea Britanie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deşi gruparea are doar 100 de activişti, liderii săi au afirmat că rămân prioritare ţintele din Anglia.

"Avem un trecut de atacare a unor ţinte economice importante şi a unor instituţii financiare, cum ar fi City of London", au declarat ei, adăugând că "rolul bancherilor şi instituţiilor pe care le servesc în finanţarea sistemului colonial şi capitalist britanic nu a trecut neobservat".

"Să nu uităm că bancherii sunt vecinii apropiaţi ai politicienilor. Majoritatea persoanelor pot înţelege: (...) politicienii le oferă bancherilor fonduri publice, bancherii îşi acordă bonusuri consistente şi împrumută bani publicului cu dobândă. Este de fapt un cerc infracţional de care beneficiază o elită socială, în detrimentul multor milioane de victime", au apreciat ei.

Dar surse din cadrul serviciilor de securitate din Irlanda de Nord subliniază că Adevărata IRA nu dispune de resursele logistice necesare şi, deşi are acces la explozibile, gruparea nu a comis încă nici un atentat major.

Gruparea teroristă a subliniat, în mai multe răspunsuri scrise la întrebările puse de cotidian, că viitoarele atacuri vor alterna între "ţinte militare, politice şi economice". Este pentru prima oară când Adevărata IRA s-a remarcat printr-o retorică anticapitalistă atât de deschisă, concentrându-se pe rolul sistemului bancar, subliniază The Guardian, remarcând că aceasta este o încercare de a exploata intensa ostilitate faţă de bănci.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici