Guvernul Germaniei condamnă arestarea unor activişti pentru drepturile omului în Turcia

Guvernul Angela Merkel a condamnat vehement, marţi, arestarea unor activişti pentru drepturile omului, inclusiv a unui cetăţean german, în Turcia, sub acuzaţia de apartenenţă la o organizaţie teroristă, relatează site-ul agenţiei Reuters.

380 afișări
Imaginea articolului Guvernul Germaniei condamnă arestarea unor activişti pentru drepturile omului în Turcia

Guvernul Germaniei condamnă arestarea unor activişti pentru drepturile omului în Turcia

"Guvernul german condamnă arestarea lui Peter Steudtner şi a altor activităţi pentru drepturile omului în Turcia. Cerem eliberarea rapidă din închisoare", a declarat un purtător de cuvânt al Executivului de la Berlin.

Acuzarea activistului pentru drepturile omului Peter Steudtner de apartenenţă la o organizaţie teroristă este "absurdă", a precizat oficialul german.

Cancelarul Angela Merkel a declarat că acesta este un exemplu în plus de "oameni nevinovaţi prinşi între rotiţele sistemului judiciar" din Turcia. "Suntem solidari cu cetăţeanul german şi cu toate persoanele arestate; Guvernul german va face tot ce poate pentru a obţine eliberarea cetăţeanului german", a spus Merkel.

Printre cele opt persoane arestate în ultimele zile în Turcia sub acuzaţia de apartenenţă la o organizaţie teroristă se numără directorul filialei turce a organizaţiei Amnesty International, Idil Eser.

Poziţia Guvernului german riscă să afecteze şi mai mult relaţiile cu Turcia.

Administraţia Recep Tayyip Erdogan a arestat sau a disponibilizat zeci de mii de militari, magistraţi, jurnalişti şi profesori în cadrul campaniei de epurare a cadrelor lansată după tentativa de lovitură de stat eşuată din iulie 2016.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici