Guvernul turc a demis 500 de poliţişti la Ankara, în urma scandalului de corupţie vizând puterea

Guvernul turc şi-a continuat joi vasta operaţiune de "curăţenie" declanşată de mai bine de o lună în urma unor anchete de corupţie vizând apropiaţi ai puterii, revocând din funcţie sau mutând aproximativ 500 de poliţişti la Ankara, scrie cotidianul Milliyet.

102 afișări
Imaginea articolului Guvernul turc a demis 500 de poliţişti la Ankara, în urma scandalului de corupţie vizând puterea

Guvernul turc a demis 500 de poliţişti la Ankara, în urma scandalului de corupţie vizând puterea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Printre "victimele" noului val de epurare se află ofiţeri şi simpli poliţişti, menţionează cotidianul Milliyet.

Potrivit presei turce, aproximatv 6.000 de poliţişti, dintre care 2.000 doar la Ankara, au fost sancţionaţi după dezvăluirea, în decembrie anul trceut, a scandalului de corupţie care vizează zeci de apropiaţi ai puterii.

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan i-a acuzat pe foştii aliaţi din confreria predicatorului Fethullah Gulen, cu influenţă în poliţie şi justiţie, că manipluează aceste anchete în cadrul unui "complot" la adresa Guvernului turc, înaintea alegerilor municipale din martie şi prezidenţialelor din august 2014.

În afară de poliţie, justiţia turcă este, de asemenea, vizată de ample operaţiune de "curăţenie", în urma cărora au fost demişi sau mutaţi sute de magistraţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici